Spaarrentes gedaald naar laagste punt in 10 jaar

De rente op vrij opneembaar spaargeld is nog nooit zo laag geweest in de afgelopen 10 jaar. De huidige spaarrentes liggen gemiddeld rond de 1,80% per jaar. Bij de grootbanken liggen de rentepercentages op vrij opneembaar spaargeld met gemiddeld 1,30% nog een stuk lager. Ondanks dit lage rentepercentage heeft ongeveer 85% van de sparende Nederlanders het vermogen ondergebracht bij de grootbanken ABN Amro, ING Bank of Rabobank.

 

De huidige rentepercentages zijn niet hoog genoeg om het vermogen te beschermen tegen inflatie van gemiddeld 2,5% per jaar. Naast de inflatie moet over spaargeld boven de fiscale vrijstelling (€ 21.139,-) nog eens 1,2% vermogensrendementsheffing worden betaald. Het vermogen  moet daarom minimaal 3,7% rendement opleveren (inflatie + vermogensrendementsheffing) om niet in waarde te dalen.

 

Terwijl uw vermogen op een spaarrekening uitrust wordt dit langzamerhand steeds minder waard. Wellicht is beleggen daarom een beter alternatief. Over de afgelopen vijf jaar behaalde Care IS in een neutraal profiel een gemiddeld rendement van ruim 11% per jaar.


Deel via social media: