Opnieuw goede kwartaalcijfers

Opnieuw goede kwartaalcijfers

Met alle commotie rond het coronavirus, wordt soms vergeten waar het bij het beleggen in aandelen eigenlijk om draait: de winstgevendheid van bedrijven.

 

Op het moment van schrijven zitten we midden in het Amerikaanse kwartaalcijferseizoen. Amerika is de grootste economie te wereld, en daarom van groot belang voor onze beleggingsportefeuilles. In deze update gaan we in op hoe de grootste Amerikaanse ondernemingen hebben gepresteerd tijdens het 4e kwartaal van 2019.

Technologiesector presteert ruim boven verwachting

De opvallendste uitschieter is de technologiesector. Maar liefst 97% van de tot dusver gepubliceerde resultaten overtroffen de analistenverwachtingen. 

Amazon

Amazon wist aanzienlijk meer omzet te genereren en was positief richting de toekomst. Analisten rekenden op een winst van $4,03 per aandeel. Beleggers waren dan ook blij verrast met een gerealiseerde winst van $6,47 per aandeel.

Facebook

Facebook is een van de weinige bedrijven die de verwachtingen niet wist waar te maken. Dit was vooral te wijten aan de hogere kosten die zij moest maken voor het verbeteren van de privacy bescherming.

Microsoft

Microsoft wist analisten daarentegen positief te verrassen met een winst van $1,51 per aandeel, terwijl er werd gerekend op een winst van $1,32 per aandeel.

Bedrijfscijfers over de gehele linie solide

Tot dusver wist 70% van de gepresenteerde kwartaalcijfers de analistenverwachtingen te overtreffen. In totaal heeft 46% van de ca. 500 grootste Amerikaanse bedrijven de kwartaalcijfers gepubliceerd over het 4e kwartaal van 2019. De tot nu toe gepubliceerde kwartaalresultaten waren positief over de gehele linie van beleggingssectoren.

Verwachtingen voor de toekomst

De verwachtingen van analisten zijn onder normale omstandigheden een goede indicatie voor toekomstige bedrijfsresultaten. Afgaande op de huidige marktinformatie gaan analisten op Wall Street uit van een +8,5% winststijging en een winstmarge van ca. 12% voor 2020. Hogere bedrijfswinsten leiden tot een hogere waarde van de onderneming, en dus tot een hogere aandelenkoers. Deze positieve analistenverwachtingen bieden ruimte voor stijgende aandelenkoersen in 2020.


Deel via social media: