Veel vermogensbeheerders schuwen nog steeds openheid en transparantie

In het Financieel Dagblad van donderdag 27 februari stond een artikel over het verzet van veel vermogensbeheerders tegen vergelijkingswebsites. Care IS vermogensbeheer is volledig open en transparant over onder andere beleggingsbeleid, kosten, rendement en risico’s. Care IS vindt de komst van vergelijkingswebsites dan ook een positieve ontwikkeling die klanten helpt bij het vinden van een vermogensbeheerder.

 

De vergelijkingswebsite ‘Vermogensbeheer.nl’ geeft informatie over 140 vermogensbeheerders. Van deze 140 vermogensbeheerders leveren slechts 67 vermogensbeheerders genoeg informatie aan om beoordeeld te worden. Veel vermogensbeheerders willen niet alle informatie beschikbaar stellen aan vergelijkingswebsites omdat zij de beoordelingen te gesimplificeerd vinden. Sommige beheerders dreigen zelfs met juridische stappen om te voorkomen dat vergelijkingswebsites nog langer hun gegevens openbaar maken op hun website.

 

Care IS stelt wel alle informatie beschikbaar en is door de website ‘Vermogensbeheerder.nl’ getoetst op 18 verschillende punten en heeft hierbij de maximale score van 5 sterren weten te halen.

  •  

Deel via social media: