Wijziging in uw beleggingsportefeuille

Woensdag 21 juni heeft Care IS een wijziging doorgevoerd in uw beleggingsportefeuille. Binnen de beleggingscategorie grondstoffen hebben we de ’ETFS All Commodities UCITS ETF’ vervangen.

Wat is er gewijzigd?

We hebben de gehele positie in de ‘ETFS All Commodities UCITS ETF’ verkocht. Deze grondstoffen-ETF omvatte circa 3% van uw beleggingsportefeuille. Daarvoor in de plaats is de ‘ETFS Longer Dated All Commodities GO UCITS ETF’ aangekocht.

Waarom deze wijziging?

De ‘ETFS All Commodities UCITS ETF’ was sinds 2015 opgenomen in de beleggingsportefeuilles. De aanbieder van deze ETF (ETF Securities) is gespecialiseerd in grondstoffenbeleggingen en heeft haar productaanbod in de afgelopen twee jaar uitgebreid en verbeterd. De nieuw opgenomen ETF is hier een voorbeeld van.

Deze nieuwe ETF heeft dezelfde samenstelling van grondstoffen als de voorgaande ETF, maar belegt in langer lopende futurecontracten (4 tot 6 maanden). Deze methode is efficiënter en levert op termijn een hoger rendement op. Daarnaast zijn de jaarlijkse kosten van de nieuwe ETF 0,14% lager (was 0,49%, wordt 0,30%).

Waarom beleggen in grondstoffen?

Grondstoffen hebben uitzonderlijke beleggingskenmerken. De koersen van grondstoffen bewegen namelijk vrijwel onafhankelijk van aandelen- en obligatiekoersen. Deze lage correlatie zorgt voor diversifactievoordelen in een beleggingsportefeuille. Hierdoor kan op lange termijn hetzelfde rendement worden behaald, met een lager risico. 

In de afgelopen maanden is het rendement van grondstoffen achtergebleven bij dat van andere beleggingscategorieën. Zo is het rendement van grondstoffen in 2017 negatief, terwijl aandelen en obligaties juist in waarde zijn gestegen. De belangrijkste redenen hiervoor zijn de daling van de olieprijs en de stijging van de US dollar. De impact hiervan op uw totale rendement is echter gering. Grondstoffen beslaan in totaal 3% van uw beleggingsportefeuille. 

Onderzoek toont aan dat een belegging in grondstoffen op lange termijn toegevoegde waarde heeft binnen uw beleggingsportefeuille. Hoewel grondstoffen tijdelijk zijn achtergebleven, houden we vast aan onze beleggingsstrategie. Door uw beleggingsportefeuille continu te verbeteren met het selecteren van nieuwe en betere beleggingen, streven wij ernaar om voor u op lange termijn een optimaal beleggingsresultaat te behalen.

Meer informatie

Op onze website vindt u in het document 'Informatie beleggingstitels Care IS' meer informatie over de nieuwe ETF. Mocht u nog vragen hebben, neem dan gerust contact op met onze medewerkers of uw contactpersoon bij Care IS. Wij zijn te bereiken op 0299-720961 of info@care-is.nl.


Deel via social media: