Wordt Trump afgezet?

Wordt Trump afgezet?

Europese aandelen dalen sterk, aangevoerd door technologiebedrijven. Een afzettingsonderzoek (impeachment inquiry) naar de Amerikaanse president Donald Trump verhoogd de politieke onzekerheid in ’s werelds grootste economie. Wat ook bijdraagt aan de negatieve stemming is een fermere toon van Trump wat betreft de handelsgesprekken tussen China en de VS tijdens de United Nations General Assembly. Europese beurzen noteren op dit moment 1% negatief.

Wat is de aanleiding?

Het afzettingsonderzoek zou de verkiezingen in 2020 sterk kunnen beïnvloeden. Trump wordt er door de democraten van beschuldigd Oekraïense hulp te hebben ingeschakeld om belastende informatie te verzamelen over de democratische frontrunner Joe Biden. Dit gedrag wordt omschreven als betrayal of his oath of office, betrayal of our national security and betrayal of the integrity of our elections.

Is een afzetting realistisch?

De kans dat Trump wordt afgezet is klein, zelfs als voor een impeachment wordt gestemd. Republikeinen hebben namelijk een kleine meerderheid in het senaat, en voor een impeachment procedure is een meerderheid nodig van 2/3e. Het proces zou echter wel het imago van de president kunnen schaden.


Deel via social media: