Beleggen buiten de beurs

Beleggen buiten de beurs

Door de lage rente zijn steeds meer mensen op zoek naar rendement. Er zijn grofweg twee manier van beleggen: beursgenoteerd en buiten de beurs. Welke mogelijkheden heb je bij beleggen buiten de beurs ? En waar moet je op letten?

Meer Care IS blogs lezen?

Periodiek schrijven we blogs over beleggen en alles wat er op de financiële markten speelt.

Geld uitlenen

De meeste mensen zetten hun geld uit door leningen te verstrekken aan familieleden en bekenden. Als je het vermogen beter wil spreiden kun je ook uitlenen via crowdfunding. De afgelopen jaren zijn diverse platforms opgericht, die het makkelijk maken om een lening te verstrekken. Het platform zorgt voor documentatie, screent de deelnemende bedrijven en zorgt voor de administratieve afwikkeling.

CV's of private equity

Via een CV of private equity word je aandeelhouder van een bedrijf. Deze beleggingen zijn in de regel risicovol en hebben daarom ook een hoog verwacht rendement. Alleen ervaren beleggers die alle documentatie goed doornemen, moeten in deze beleggingen investeren. De valkuilen zijn namelijk legio, zoals hoge kosten, slechte verhandelbaarheid, onduidelijkheid over de directiebeloning en hoge schulden. 

Beleggen in wijn, kunst en klassieke auto's

Tenslotte kiezen sommige mensen voor een investering als verlengstuk van hun hobby. Ze geven bijvoorbeeld grote bedragen uit aan exclusieve wijnen uit goede jaren of aan een werk van een beroemde kunstenaar. Het rendement en risico op deze beleggingen is heel moeilijk te voorspellen. Zo kan een exclusief schilderij ook uit de mode raken.  

Zelf doen of uitbesteden

Investeren kun je natuurlijk zelf. Je kunt een lening verstrekken of investeren in onroerend goed om dat vervolgens te verhuren. Het voordeel is dat je niet afhankelijk bent van anderen en zelf de regie hebt. Het belangrijkste nadeel is dat zelf investeren arbeidsintensief is. Je moet alles zelf regelen. Van de contracten tot het vinden van huurders en van het onderhoud tot het checken of de betalingen wel binnenkomen. Mensen die geen zorgen willen van hun vermogen kiezen voor uitbesteden bij een vermogensbeheerder.  

De belangrijkste stelregel bij beleggen is dat je weet wat je doet. Zorg dat je de risico’s goed in beeld hebt. Dat is niet eenvoudig en kost tijd. Als een belegging niet duidelijk is, raadpleeg dan vooraf een beleggingsspecialist. Dat kan je een veel tijd en zorgen achteraf besparen. 


Deel via social media:

Wat kan Care IS voor u betekenen?

Elke dag vertrouwen duizenden beleggers uit heel Nederland op Care IS vermogensbeheer. Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen?
Vraag vrijblijvend onze brochure aan.