Passief inkomen genereren met beleggen

Passief inkomen genereren met beleggen

Passief inkomen is de afgelopen jaren een populair begrip geworden. Passief inkomen stelt je in staat om zonder actieve inspanning een stabiele stroom aan inkomsten te genereren. In dit artikel verkennen we de mogelijkheid van passief inkomen genereren door middel van beleggen.

Meer Care IS blogberichten lezen?

Periodiek schrijven we blogs over beleggen en alles wat er op de financiële markten speelt.

Wat is passief inkomen?

Passief inkomen is een inkomen dat je ontvangt, zonder dat je er direct iets voor hoeft te doen. Voorbeelden van passief inkomen zijn: rente-inkomsten, dividenden, huurinkomsten of royalty's. Je doet bijvoorbeeld één keer een investering of verricht één keer een arbeid, waarvan je later nog minimaal werk hebt en waarvoor je nog lange tijd inkomen ontvangt.

Passief inkomen met beleggen

Beleggen is een van de manieren om passief inkomsten te genereren. Beleggen biedt een aantal voordelen ten opzichte van andere alternatieven, namelijk:

  • Het vereist geen fysiek onderhoud, zoals wanneer je een tweede huis verhuurt.
  • Je zit nergens aan vast; beursgenoteerde beleggingen zijn dagelijks verkoopbaar.
  • Het risico is relatief laag wanneer je gespreid belegt via fondsen of ETF’s.
  • Je kunt het makkelijk zelf doen of uitbesteden (via een vermogensbeheerder).
  • Het is transparant; je ontvangt de inkomsten direct op je beleggingsrekening.

Hoe genereer je inkomen uit beleggingen?

Er zijn verschillende soorten beleggingen waarmee je passief inkomen kunt genereren. De belangrijkste zijn: aandelen, obligaties en fondsen & ETF’s.

Aandelen

Aandelen zijn stukjes eigendom van een bedrijf. Bedrijven keren periodiek winst uit aan hun aandeelhouders in de vorm van dividend. Door te investeren in aandelen die een hoog dividend uitkeren, kun je een stabiele stroom van passief inkomen genereren.

Obligaties

Obligaties zijn leningen aan bedrijven of overheden. Als belegger in obligaties leen je je geld voor een bepaalde periode uit. In de tussentijd ontvang je rente. Door te beleggen in obligaties ontvang je passief inkomen in de vorm van rente-inkomsten.

Fondsen & ETF’s

Beleggingsfondsen en ETF’s zijn een soort mandjes met daarin honderden verschillende aandelen of obligaties. Door te beleggen in fondsen of ETF’s beleg je dus ook in aandelen of obligaties, maar dan enorm breed gespreid. Dit zorgt ervoor dat je minder risico loopt dan wanneer je in losse aandelen of obligaties belegt.

De beleggingsoplossing van Care IS: Inkomstenbeleggen

Om mensen te helpen passief inkomen te genereren met beleggen, heeft Care IS een nieuw beleggingsproduct ontwikkeld: Inkomstenbeleggen. 

Met Inkomstenbeleggen investeren we uw geld in obligaties en aandelen. Dat doen we middels beleggingsfondsen en ETF’s. 

We beleggen in obligaties die een stabiele rente uitkeren en aandelen met een hoog dividendrendement. De inkomsten keren we twee keer per jaar aan u uit. Dit kunt u gebruiken als aanvulling op uw inkomen of pensioen.

Care IS biedt Inkomstenbeleggen aan vanaf €100.000. Meer weten? Ga naar de Inkomstenbeleggen pagina.


Deel via social media:

Wat kan Care IS voor u betekenen?

Elke dag vertrouwen duizenden beleggers uit heel Nederland op Care IS vermogensbeheer. Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen?
Vraag vrijblijvend onze brochure aan.