Dit moet u doen bij onrust op de beurs

Dit moet u doen bij onrust op de beurs

Het is de laatste tijd onrustig op de financiële markten. Bezorgdheid over een mogelijke recessie, het handelsconflict tussen de VS en China, Brexit, inverse rentecurves. Veel beleggers zien hierin aanleiding om even wat gas terug te nemen. Maar wat is nu slim. Moet u ook uw aandelen verkopen of is dit juist een goed instapmoment?

Meer Care IS blogberichten lezen?

Periodiek schrijven we blogs over beleggen en alles wat er op de financiële markten speelt.

Beursdalingen komen vaker voor

Het feit dat beurskoersen dalen, is op zichzelf geen reden om uw beleggingen te verkopen. Correcties komen zo’n eens per twee jaar voor en zijn bijna niet te voorspellen. Op lange termijn laten beurskoersen een stijgende trend zien, ondanks tussentijdse koersdalingen en zelfs na grote beurscrisissen.

9% rendement, ondanks drie grote crisissen

Als we kijken naar de afgelopen 30 jaar, behaalden Amerikaanse aandelen (S&P 500) een gemiddeld rendement van 9% per jaar. Maar wie denkt dat dit een rustige periode was, heeft het mis. In deze 30 jaar was er de Aziëcrisis, knapte de internetbubbel en vond de kredietcrisis plaats. Wie niet in paniek raakt en zijn beleggingen aanhoudt, mag op lange termijn een positief rendement verwachten.

Profiteren van onrust op de beurs

Professionele beleggers zien koersdipjes juist als een kans om aandelen bij te kopen. Het kan dus slim zijn om juist wat extra in te leggen als beurzen zijn gedaald. Op die manier koop je tegen lagere koersen aan, en kun je mogelijk extra profiteren van het koersherstel. Ook kan het een mooie aanleiding zijn om te starten met beleggen, zeker als je bedenkt dat de spaarrente extreem laag is.

Bent u benieuwd hoe wij de risico's in de beleggingsportefeuilles van onze klanten beheersen? Lees ons artikel Hoe wij de risico’s voor onze klanten beheersen >>


Deel via social media:

Wat kan Care IS voor u betekenen?

Elke dag vertrouwen duizenden beleggers uit heel Nederland op Care IS vermogensbeheer. Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen?
Vraag vrijblijvend onze brochure aan.