Skip to main content
Open een rekening

Recent zijn de regels voor woningverhuur veranderd. Voor verhuurders zijn de nieuwe regels nadelig. Hierdoor is het aanbod van huurwoningen afgenomen. Het verhuren van een woning is dus minder aantrekkelijk geworden. Wat zijn goede alternatieven? En kunt u met beleggen ook een passieve inkomstenstroom genereren?

Wat houdt de Wet Betaalbare Huur in?

Een belangrijk onderdeel van deze wijzigingen is de introductie van de Wet Betaalbare Huur. Deze wet breidt het puntenstelsel uit. Hierdoor zullen meer particuliere verhuurders te maken krijgen met een maximale huurprijs. 

De Wet Betaalbare Huur, die sinds begin 2024 van kracht is, heeft het puntenstelsel uitgebreid, waardoor meer particuliere verhuurders worden geconfronteerd met een maximale huurprijs. Verhuurders kunnen dus minder huur vragen sinds de nieuwe regels.

Gevolgen voor verhuurders

De Wet Betaalbare Huur is een grote verandering voor verhuurders. Deze nieuwe wet dwingt verhuurders om hun huurprijzen te herzien, wat voor velen een bittere pil zal zijn. Met verbeterde huurbescherming voor huurders en aangescherpte belastingregels voor verhuurders, wordt de winstgevendheid van het verhuren van een pand serieus bedreigd. Het gevolg? Een golf van paniek onder verhuurders, die zich nu afvragen hoe ze hun rendement kunnen behouden. 

Het vooruitzicht om hun huurwoningen te verkopen aan particuliere kopers lijkt voor velen onvermijdelijk, wat weer zal leiden tot een afname van het aanbod van huurwoningen op de markt. Voor verhuurders die gewend zijn geraakt aan een stabiel inkomen uit hun vastgoedportefeuille, is het tijd om na te denken over een alternatief voor deze stroom van passief inkomen die nu weg gaat vallen.

Beleggen als alternatief woningverhuur

Als reactie op de veranderende regels en de afnemende aantrekkelijkheid van het verhuren van woningen, kan het verkopen van een huurhuis een grote som geld opleveren. Maar wat doet u vervolgens met dat geld? Door geld op uw spaarrekening te zetten, creëert u geen passieve inkomstenstroom. Beleggen is een beter alternatief. Door te beleggen kunt u uw geld laten groeien en mogelijk een nieuwe bron van passief inkomen opbouwen.

Inkomsten genereren met beleggen

Met de nieuwe regels is de kans groot dat, als u gewend bent aan inkomen uit huurwoningen, er nu iets verandert in uw financiële situatie. Schrikken de nieuwe regels u af of daalt uw rendement op een verhuurde woning? Dan is Inkomstenbeleggen bij Care IS wellicht een passend alternatief.

Met Inkomstenbeleggen bij Care IS kunt u periodieke inkomsten genereren uit uw vermogen. We beleggen in wereldwijd gespreide aandelen- en obligatiefondsen en ETF’s. Deze fondsen en ETF’s keren periodiek dividend (aandelen) en rente (obligaties) uit. Twee keer per jaar storten we de inkomsten terug naar uw betaalrekening. Zo kunt u profiteren van een aanvulling op uw inkomen of pensioen.

Wanneer u op zoek bent naar een manier om passief inkomen te genereren, vergelijkbaar met wat u eerder deed met het verhuren van een pand, biedt Inkomstenbeleggen een oplossing.

Beleggen bij Care IS vermogensbeheer

Bij Care IS is het ons doel om beleggen zo comfortabel mogelijk te maken. We kiezen voor een eenvoudige, begrijpelijke aanpak en minimaliseren de risico’s van beleggen. Daarbij begeleiden we onze klanten persoonlijk en houden we de kosten laag. Op die manier hebben we al duizenden klanten geholpen aan een goed rendement, zonder zorgen.

Wij helpen u graag!

Wilt u weten wat Care IS voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op via info@care-is.nl of 0299-720961, of plan vrijblijvend een adviesgesprek op het moment dat het u het beste uitkomt.

Meer weten over de beleggingsstrategie van Care IS? Download dan onze informatiebrochure.