Invesco ESG Global Equity Multi-Factor UCITS ETF

Care IS belegt voor u in de Invesco ESG Global Equity Multi-Factor UCITS ETF. Deze ETF belegt in circa 220 duurzame aandelen uit ontwikkelde landen wereldwijd, waarbij gebruik gemaakt wordt van de strategie 'factorbeleggen'.

Wat is factorbeleggen?

Bij factorbeleggen wordt een beleggingsportefeuille samengesteld op basis van specifieke kenmerken. Normaal gesproken worden beleggingsportefeuilles samengesteld op basis van marktkapitalisatie (grootste bedrijven krijgen de grootste weging). Bij factorbeleggen gebruikt men andere kenmerken, zoals: Waarde, Momentum, Omvang, Kwaliteit en Volatiliteit.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat factorbeleggen op lange termijn een betere rendement-risicoverhouding oplevert ten opzichte van het marktgemiddelde.

Welke factoren gebruikt deze ETF?

De ETF volgt een index die gebruik maakt van de factoren Kwaliteit, Momentum en Waarde. De factoren betekenen het volgende:

Kwaliteit: Aandelen van bedrijven met bijvoorbeeld een stabiele winstgevendheid, lage schuldenratio en solide balans.

Momentum: Aandelen van bedrijven met een gezonde winstgevendheid waarvan de koers in de afgelopen 6 en 12 maanden is gestegen.

Waarde: Aandelen met een aantrekkelijke koers/winst verhouding en een hoge winst per aandeel ratio.

Klik op onderstaande afbeeldingen om de verdeling over landen en sectoren te bekijken. In het document Informatie Beleggingstitels Care IS op onze documentenpagina vindt u meer informatie over de fondsen waarin wij voor u beleggen.

Deze publicatie is opgesteld door Care IS vermogensbeheer en is een marketingcommunicatie-uitgave. De in deze publicatie aangeboden informatie is bedoeld als informatie in algemene zin en houdt geen rekening met uw individuele specifieke omstandigheden. De inhoud van deze publicatie mag daarom nadrukkelijk niet worden beschouwd als een beleggingsaanbeveling, beleggingsadvies, aanbieding of uitnodiging tot het aankopen of verkopen van financiële instrumenten of het afnemen van een beleggingsdienst. Beslissingen op basis van de informatie uit dit document zijn voor uw eigen rekening en risico. Aan deze publicatie kunt u geen rechten ontlenen.

Invesco ESG Global Equity Multi-Factor UCITS ETFInvesco ESG Global Equity Multi-Factor UCITS ETF

Deel via social media: