iShares Edge MSCI World Minimum Volatility ETF

Wat is de doelstelling van de ETF?

De ETF belegt in de 342 aandelen die in de MSCI World Minimum Volatility Index zijn opgenomen en probeert daarmee hetzelfde rendement te behalen als deze index. In deze index zitten aandelen van bedrijven uit wereldwijde ontwikkelde landen. Een tweede kenmerk is dat alle geselecteerde aandelen een lagere volatiliteit (beweeglijkheid) hebben dan gemiddeld. De bedrijven in de index zijn hierdoor minder risicovol en de aandelenkoersen hebben een stabieler rendementsverloop.

Voorbeelden van typische minimum volatility-aandelen zijn Pepsico, Johnson & Johnson en Nestle.

Waarom beleggen in minimum volatility?

Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat minimum volatility-aandelen historisch gezien een hoger rendement hebben behaald dan gemiddeld, gecombineerd met een lager risico. Ook hebben minimum volatility-aandelen een stabieler koersverloop, waardoor de schommelingen in de koersen van uw beleggingsportefueille worden beperkt.

Hoe is de ETF samengesteld?

Uit de 1600 meest verhandelde aandelen ter wereld, zijn in de ETF de 342 aandelen opgenomen die samen een minder beweeglijke groep vormen. Deze 342 aandelen krijgen vervolgens een weging op basis van marktkapitalisatie; dit betekent dat de aandelen van bedrijven met de grootste omvang, de grootste weging krijgen.

Deze publicatie is opgesteld door Care IS en is een marketingcommunicatie-uitgave. De in deze publicatie aangeboden informatie is bedoeld als informatie in algemene zin en houdt geen rekening met uw individuele specifieke omstandigheden. De inhoud van deze publicatie mag daarom nadrukkelijk niet worden beschouwd als een beleggingsaanbeveling, beleggingsadvies, aanbieding of uitnodiging tot het aankopen of verkopen van financiële instrumenten of het afnemen van een beleggingsdienst. Beslissingen op basis van de informatie uit dit document zijn voor uw eigen rekening en risico. Aan deze publicatie kunt u geen rechten ontlenen.

iShares Edge MSCI World Minimum Volatility ETFiShares Edge MSCI World Minimum Volatility ETF

Deel via social media: