iShares Edge MSCI World Multifactor UCITS ETF

Care IS belegt voor u in de iShares Edge MSCI World Multifactor UCITS ETF. Deze ETF volgt een index van ruim 300 aandelen uit ontwikkelde landen wereldwijd, waarbij gebruik gemaakt wordt van de strategie 'factorbeleggen'.

Wat is factorbeleggen?

Bij factorbeleggen wordt een beleggingsportefeuille samengesteld op basis van specifieke kenmerken. Normaal gesproken worden beleggingsportefeuilles samengesteld op basis van marktkapitalisatie (grootste bedrijven krijgen de grootste weging). Bij factorbeleggen gebruikt men andere kenmerken, zoals: Waarde, Liquiditeit, Momentum, Omvang, Kwaliteit en Volatiliteit.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat factorbeleggen op lange termijn een betere rendement/risico verhouding opleverd ten opzichte van het marktgemiddelde.

Welke factoren gebruikt deze ETF?

De ETF volgt een index die gebruik maakt van de factoren Kwaliteit, Momentum, Omvang en Waarde. De factoren betekenen het volgende:

KwaliteitAandelen van bedrijven met een bijvoorbeeld een stabiele winstgevendheid, lage schuldenratio en solide balans.

Momentum: Aandelen van bedrijven waarvan de koers in de afgelopen 6 en 12 maanden is gestegen.

Omvang: Aandelen van de wat kleinere bedrijven.

Waarde: Aandelen met een aantrekkelijke koers/winst verhouding en een hoge winst per aandeel ratio.

Klik op onderstaande afbeeldingen om de verdeling over landen en sectoren te bekijken.

Deze publicatie is opgesteld door Care IS en is een marketingcommunicatie-uitgave. De in deze publicatie aangeboden informatie is bedoeld als informatie in algemene zin en houdt geen rekening met uw individuele specifieke omstandigheden. De inhoud van deze publicatie mag daarom nadrukkelijk niet worden beschouwd als een beleggingsaanbeveling, beleggingsadvies, aanbieding of uitnodiging tot het aankopen of verkopen van financiële instrumenten of het afnemen van een beleggingsdienst. Beslissingen op basis van de informatie uit dit document zijn voor uw eigen rekening en risico. Aan deze publicatie kunt u geen rechten ontlenen.

iShares Edge MSCI World Multifactor UCITS ETFiShares Edge MSCI World Multifactor UCITS ETF

Deel via social media: