iShares EUR Government Bond Climate UCITS ETF

De iShares EUR Government Bond Climate UCITS ETF belegt in kredietwaardige staatsobligaties van landen uit de Eurozone met een focus op klimaataspecten.

Staatsobligaties uit de Eurozone zijn een relatief veilige belegging. De functie van deze ETF in uw beleggingsportefeuille is het zorgen voor stabiliteit en demping bij onrust op de beurs.

Klimaataspecten

De weging van de verschillende Europese landen in de ETF is mede samengesteld op basis van klimaataspecten. Landen met een hogere blootstelling aan klimaatrisico's krijgen een lagere weging dan landen met een lagere blootstelling.

 

De blootstelling aan klimaatrisico's wordt gemeten op basis van drie factoren: fysieke risico's, transitierisico's en de weerbaarheid tegen klimaatverandering. In de afbeelding hieronder staat de verdeling per land.

Lage kosten

De ETF heeft relatief lage kosten. De doorlopende jaarlijkse kosten bedragen slechts 0,09%.

Landenverdeling

Klik op onderstaande afbeelding om de verdeling over landen binnen de ETF te bekijken.

Deze publicatie is opgesteld door Care IS en Axento vermogensbeheer en is een marketingcommunicatie-uitgave. De in deze publicatie aangeboden informatie is bedoeld als informatie in algemene zin en houdt geen rekening met uw individuele specifieke omstandigheden. De inhoud van deze publicatie mag daarom nadrukkelijk niet worden beschouwd als een beleggingsaanbeveling, beleggingsadvies, aanbieding of uitnodiging tot het aankopen of verkopen van financiƫle instrumenten of het afnemen van een beleggingsdienst. Beslissingen op basis van de informatie uit dit document zijn voor uw eigen rekening en risico. Aan deze publicatie kunt u geen rechten ontlenen.

iShares EUR Government Bond Climate UCITS ETF

Deel via social media:

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.