Skip to main content
Open een rekening

 

Care IS belegt voor u in het Northern Trust World Custom ESG Equity Index Fund. Dit fonds volgt de MSCI World Custom ESG Index: een goed gespreide, duurzame index van aandelen uit ontwikkelde landen. Op het moment van schrijven maakt dit fonds onderdeel uit van onze Indexbeleggen-portefeuille.

Samenstelling

De index die het fonds volgt is door MSCI speciaal ontwikkeld en gebaseerd op de wereldwijd bekende MSCI World Index. Er vindt een duurzaamheidsscreening plaats in de index waarbij de 100-150 slechtst presterende bedrijven op het gebied van duurzaamheid worden uitgesloten. Ondanks deze uitsluitingen is het fonds met circa 1.500 verschillende aandelen nog steeds zeer goed gespreid.

Lage kosten en fiscaal aantrekkelijk

Belangrijke voordelen van het fonds zijn de lage kosten en de fiscale status. Het fonds hanteert een jaarlijks kostenpercentage van circa 0,15%. Dat is een aantrekkelijk tarief voor een wereldwijd gespreid duurzaam aandelenfonds. Daarnaast is het fonds fiscaal aantrekkelijk. Zo kan het gebruikmaken van Nederlandse internationale belastingverdragen. Hierdoor kan het fonds ingehouden dividendbelasting grotendeels terugvorderen. Dit betekent voor u als belegger dat er onderaan de streep meer rendement overblijft.

ISIN-code NL0011225305
Startdatum 24 september 2015
Valuta EUR
Fondsvermogen 4,9 miljard euro
Benchmark MSCI World Custom ESG Index
Domicilie Nederland
Aantal holdings 1.512
Lopende kosten 0,15%
Dividenden  Uitkerend
Verhandelbaarheid  1 x per dag
Apple 4,4%
Microsoft 3,7%
Amazon 2,7%
 Facebook 1,6%
Alphabet A 1,5%
Alphabet C 1,5%
Tesla 1,0%
NVIDIA 1,0%
JPMorgan Chase 0,8%
Johnson & Johnson  0,8%

northern_trust_world_custom_esg_equity_index_fund_sectorverdeling

 

northern_trust_world_custom_esg_equity_index_fund_landenverdeling

 

Benieuwd of vermogensbeheer bij u past?

Bij Care IS beleggen wij uw vermogen zonder zorgen. Met persoonlijke begeleiding door een vast contactpersoon proberen wij er alles uit te halen. Instappen kan al vanaf 100.000 euro.

Gratis brochure aanvragen

Deze publicatie is opgesteld door Care IS en Axento vermogensbeheer en is een marketingcommunicatie-uitgave. De in deze publicatie aangeboden informatie is bedoeld als informatie in algemene zin en houdt geen rekening met uw individuele specifieke omstandigheden. De inhoud van deze publicatie mag daarom nadrukkelijk niet worden beschouwd als een beleggingsaanbeveling, beleggingsadvies, aanbieding of uitnodiging tot het aankopen of verkopen van financiële instrumenten of het afnemen van een beleggingsdienst. Beslissingen op basis van de informatie uit dit document zijn voor uw eigen rekening en risico. Aan deze publicatie kunt u geen rechten ontlenen.