Vanguard Global Value Factor UCITS ETF

Waarin belegt deze ETF?

De ETF belegt op dit moment in 1.270 aandelen wereldwijd die zijn geselecteerd uit de brede FTSE Developed All Cap Index.

Wat is de strategie van deze ETF?

De ETF probeert een hoger rendement te behalen dan de markt door middel van Value-beleggen. Op basis van een vaste set regels en een kwantitatief model belegt het fonds in een groep Value-aandelen die worden geselecteerd uit de FTSE Developed All Cap Index. De ETF heeft de flexibiliteit om de samenstelling dagelijks te wijzigen om zo de beste exposure te creëren naar Value-beleggingen.

Wat is Value-beleggen precies?

Bij Value ligt de nadruk op het verlagen van de waardering. De ETF stelt daarom een portefeuille samen met aandelen die ondergewaardeerd zijn ten opzichte van de intrinsieke waarde. Deze aandelen worden gekenmerkt door een lage price/earnings ratio en lage price/book ratio. Value-aandelen zijn aandelen van bedrijven met bijvoorbeeld tijdelijk lagere groeivooruitzichten die sommige beleggers liever mijden. Op lange termijn wordt deze onderwaardering in de regel weer goed gemaakt waardoor het rendement van Value-aandelen hoger is. ’s Werelds bekendste belegger Warren Buffet maakt al jaren gebruik van deze stijl.

Deze publicatie is opgesteld door Care IS en is een marketingcommunicatie-uitgave. De in deze publicatie aangeboden informatie is bedoeld als informatie in algemene zin en houdt geen rekening met uw individuele specifieke omstandigheden. De inhoud van deze publicatie mag daarom nadrukkelijk niet worden beschouwd als een beleggingsaanbeveling, beleggingsadvies, aanbieding of uitnodiging tot het aankopen of verkopen van financiële instrumenten of het afnemen van een beleggingsdienst. Beslissingen op basis van de informatie uit dit document zijn voor uw eigen rekening en risico. Aan deze publicatie kunt u geen rechten ontlenen.

Vanguard Global Value Factor UCITS ETFVanguard Global Value Factor UCITS ETF

Deel via social media: