Overstappen beleggen: waarom en hoe werkt het?

Overstappen beleggen: waarom en hoe werkt het?

Bent u ontevreden bij uw huidige vermogensbeheerder? Dan is overstappen naar een andere beheerder een mogelijkheid. Overstappen is niet ingewikkeld. Uw nieuwe vermogensbeheerder kan het hele proces voor u uit handen nemen.

In deze blog leest u waarom mensen besluiten om over te stappen. Daarnaast geven we een aantal tips om overstappen nog makkelijker te maken.

Meer Care IS blogberichten lezen?

Periodiek schrijven we blogs over beleggen en alles wat er op de financiële markten speelt.

Waarom overstappen?

Overstappen naar een andere vermogensbeheerder kan verschillende redenen hebben. We zetten de veel voorkomende redenen op een rijtje:

  • Ander type dienstverlening

Een belegger kan bijvoorbeeld overstappen, omdat hij op zoek is naar een ander type dienstverlening. Denk bijvoorbeeld aan iemand die eerst zelf belegde en nu overstapt naar een vermogensbeheerder.

  • Lagere kosten bij andere beleggingsinstelling

Wanneer de kosten bij de huidige vermogensbeheerder onnodig hoog zijn, kan overstappen lonen.

  • Ander product aanbod

Elke beleggingsinstelling biedt andere producten aan. U kunt bijvoorbeeld overstappen omdat een andere beheerder meer, duurzamere of simpelweg andere effecten aanbiedt. Ook een andere indeling van de beleggingsportefeuille kan een reden zijn om over te stappen. 

  • Tegenvallend rendement bij huidige beleggingsinstelling

Het doel van beleggen is om rendement te behalen. Valt het rendement bij uw huidige beleggingsinstelling tegen? Dit kan een reden zijn om op zoek te gaan naar een andere vermogensbeheerder.

  • Eigen beleggingsdoelstelling is veranderd

De overweging om over te stappen kan ook voortkomen uit veranderingen in uw eigen doelstellingen. Bijvoorbeeld wanneer u besluit dat u toch wat minder risico wilt lopen.

  • Huidige beleggingsdienst is gestopt

Houdt uw huidige beleggingsdienst op te bestaan of stopt het met het aanbieden van uw huidige beleggingsproduct? In dit geval is het meestal noodzakelijk om over te stappen.

Tips bij overstappen

Overstappen naar een vermogensbeheerder hoeft niet moeilijk te zijn. We zetten een aantal tips op een rijtje, zodat u weet waarop u moet letten.

Vermogensbeheerder kiezen

Voordat u gaat overstappen, moet u eerst een nieuwe vermogensbeheerder kiezen. Natuurlijk moet de beheerder passen bij uw wensen en doelstelling. Bij het kiezen van een nieuwe vermogensbeheerder kunt u kijken naar de dienstverlening, beleggingsstrategie, de kosten en de verwachte rendementen. Zo bepaalt u welke  vermogensbeheerder het beste bij u past.

Kan uw huidige portefeuille worden overgeboekt?

Wanneer u een nieuwe beleggingsinstelling heeft gekozen, is het belangrijk om na te gaan of uw huidige portefeuille kan worden overgedragen. Dit regelt u over het algemeen via de nieuwe beleggingsinstelling.

Vaak heeft uw nieuwe vermogensbeheerder niet alle titels uit uw huidige portefeuille in bezit. Ga van tevoren na of u deze titels zelf moet verkopen.

Bij Care IS nemen we uw portefeuille makkelijk over. U vraagt via een formulier overdracht aan en wij regelen de rest. Wij nemen het verkopen van oude titels en aankopen van nieuwe titels dus voor u uit handen.

Kosten van overstappen

Aan overstappen zitten vaak wel kosten verbonden. Check deze kosten van tevoren. In sommige gevallen krijgt u een vergoeding voor deze onkosten van uw nieuwe beleggingsinstelling.

Overstappen naar Care IS

Wilt u van uw huidige aanbieder overstappen naar Care IS? Dat kan heel makkelijk. U vult een formulier in van Binckbank, onze depotbank, waarin u overstappen aanvraagt.

Vervolgens draagt uw huidige beleggingsinstelling uw portefeuille over aan Care IS. Wij verkopen uw titels en kopen de titels die wij in onze portefeuille hebben. Daar hoeft u zelf niets voor te doen.


Deel via social media:

Wat kan Care IS voor u betekenen?

Elke dag vertrouwen duizenden beleggers uit heel Nederland op Care IS vermogensbeheer. Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen?
Vraag vrijblijvend onze brochure aan.