Skip to main content
Open een rekening

U bent van plan om binnenkort uw eigen onderneming te verkopen of heeft dit recent gedaan. Dat betekent dat u een nieuw leven tegemoet gaat. Maar wat gaat u nu doen met uw tijd en geld? In dit artikel laten we een aantal mogelijkheden zien voor na de verkoop van uw bedrijf.

Nieuwe onderneming opzetten

Sommige ondernemers zijn tijdens de verkoop van hun bedrijf al bezig met het opstarten van een nieuwe onderneming. Zij bruisen nog van de ideeën en willen deze graag tot uitvoering brengen in een nieuw bedrijf.

Bent u ook nog lang niet klaar met het ondernemerschap? Dan kunt u ervoor kiezen om een nieuwe onderneming op te zetten. Wilt u niet weer van nul af beginnen? Dan kunt u ook kijken of u een bestaand bedrijf binnen uw interessegebied kan overnemen.

Door het geld dat u bij het verkopen van uw bedrijf ontvangt, is het makkelijker om een overname te financieren of om te investeren in een nieuw bedrijf.

Blijven werken in uw bedrijf

Een andere mogelijkheid is om na de verkoop van uw bedrijf te blijven werken onder de nieuwe eigenaren. Zo heeft u niet langer de zorgen die ondernemerschap met zich mee brengt. Maar u hoeft ook nog niet volledig afscheid te nemen van het bedrijf.

Het nadeel hiervan is dat veel ondernemers het moeilijk vinden om zich van de rol van werkgever aan te passen naar de rol van werknemer.

Wel kan dit vaak gezien worden als een overgangsperiode. Het is vaak toch lastig om meteen afscheid te nemen van het bedrijven waar u jarenlang dag in dag uit mee bezig bent geweest. Door nog wel een tijdje in dienst te blijven, kunt u rustig aan afbouwen.

Met pensioen

Voor andere ondernemers is het na jaren van een eigen bedrijf runnen mooi geweest. Zij willen gaan genieten van hun pensioen. Ze hebben nu eindelijk de tijd om bijvoorbeeld op reis te gaan, hun hobby uit te oefenen of een studie op te pakken.

Voor veel oud ondernemers blijkt het lastig om plotseling geen verplichtingen meer te hebben. Het is daarom belangrijk om van tevoren na te denken hoe u uw dagen gaat vullen na het verkopen van uw bedrijf. U zult een hoop meer vrije tijd hebben.

Wilt u na de verkoop van uw bedrijf met pensioen gaan? Check dan eerst of u dat financieel gaat redden. Lees bijvoorbeeld eens ons artikel Hoeveel geld heb ik nodig voor mijn pensioen?

Beleggen

Ondanks dat u nu veel vermogen uit uw onderneming heeft ontvangen, is het niet zeker dat dit toereikend is voor de rest van uw leven. Door te beleggen kunt u uw vermogen voor u laten werken. U kunt dan profiteren van het verwachte rendement en op lange termijn kan uw vermogen groeien.

Er heerst soms nog steeds het idee dat beleggen meer weg heeft van gokken. En daar wilt u het geld uit uw onderneming natuurlijk niet mee vergooien. Dit vooroordeel over beleggen is echter allang niet meer waar.

Bij beleggen is het belangrijk om een lange termijn aan te houden. Doordat u lang in de markt blijft, heeft u een grotere kans op een positief rendement. Daarnaast kunt u het risico verder verlagen door spreiding aan te brengen in uw portefeuille.

Een deel van het geld uit uw onderneming beleggen, is dus helemaal geen gek idee. U kunt uw vermogen laten beleggen door een vermogensbeheerder.

Zo heeft u er zelf geen omkijken naar en kiest u voor gemak én expertise. U hoeft zich niet zelf te verdiepen in beleggen en u hoeft er ook niet dag in dag uit mee bezig te zijn. Dit neemt de vermogensbeheerder voor u uit handen.

Investeren in start-ups

Lijkt het u leuk om jonge ondernemers een handje te helpen? Dan kunt u gaan investeren in start-up bedrijven. Dit zijn jonge bedrijven, die vaak op zoek zijn naar kapitaal, zodat zij kunnen investeren en groeien. Door te investeren in een start-up kunt u vaak ook betrokken blijven bij het bedrijf en soms zelfs invloed uitoefenen.

Investeren in vastgoed

Een andere optie om rendement te behalen op het vermogen uit uw onderneming, is door te investeren in vastgoed. U kunt bijvoorbeeld één of meerdere panden kopen om deze te verhuren.

Dit kan u een vrij stabiel inkomen opleveren. Maar het kost ook veel meer tijd en moeite dan bijvoorbeeld beleggen bij een vermogensbeheerder. Lees alles over de afweging tussen beleggen en investeren in vastgoed in ons artikel Wat is beter: Beleggen of vastgoed kopen?

Hoe Care IS u kan helpen na de verkoop van uw bedrijf

Care IS vermogensbeheer kan u helpen bij het beleggen van uw vermogen. Wij nemen het dagelijks beheer van uw beleggingen uit handen. Wij beleggen uw vermogen voor een hoger rendement, zonder dat u er zelf omkijken naar heeft. Dat doen wij zo veilig mogelijk, met persoonlijke begeleiding en tegen lage kosten.

Wij bieden drie verschillende producten aan: Indexbeleggen, Obligatiebeleggen en Inkomstenbeleggen. Zo is er altijd een beleggingsoplossing die bij u past. Wilt u meer weten over Care IS? Vraag dan onze brochure aan of neem vrijblijvend contact met ons op via 0299-720961 of info@care-is.nl.